Спростування найпоширеніших міфів про коронавірус SARS-CoV-2.

Дата: 25.03.2020 11:42
Кількість переглядів: 1497

Так вже в нас прийнято, що будь-яка актуальна тема швидко обростає різними фейками і міфами, що вже казати про світову пандемію коронавірусу SARS-CoV-2.
В нашому інфопросторі це закономірно і пов'язано з тим, що люди не хочуть критично мислити, не беруть інформацію з першоджерел, не шукають підтверджень чи спростувань тій чи іншій інформації.

Ось розвінчування деяких найпоширеніших міфів на цю тему. Інформація взята на офіційному сайті ВООЗ https://bit.ly/2J569b8 .

  •  Часник, цибуля, вітамін С і будь-які інші вітаміни не допомагають уникнути зараження. Часник і цибуля є корисною їжею. Однак, доказів, що вони захистили людей від COVID-19 немає. Також вітамін С не спроможний підвищити імунітет https://bit.ly/3afIS2b.
  •  Часте пиття води не допоможе “змити” коронавірус в шлунок або ж “вимити” його з організму. Вода не допоможе зупинити вірус, котрий вже потрапив на слизову оболонку вашого організму (очі, рот чи ніс). Так само вода не здатна якимось чином “вимити” коронавірус з вашого організму. Не допоможе і полоскання горла водою (ані теплою, ані підсоленою).
  • Передача вірусного збудника COVID 19 може відбуватися в будь-яких РАЙОНАХ, включаючи райони з жарким вологим кліматом.
  • Перебування на вулиці в холодну і сніжну погоду НЕ ДОПОМОЖЕ знищити новий коронавірус (SARS-CoV-2).
  • Гаряча ванна не допоможе проти нової коронавіруснї інфекції.
  •  Новий коронавірус НЕ ПЕРЕДАЄТЬСЯ через укуси комарів. Цей респіраторний вірус, головним чином передається повітряно-крапельним шляхом, тобто в результаті вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад при кашлі або чханні, а також крапель слини або виділень з носа. На даний момент інформація про можливість передачі вірусу SARS-CoV-2 через укуси комарів відсутня.
  • Сушарки для рук не вбивають вірус SARS-CoV-2.
  • Немає наукових даних про те, що регулярне промивання носа сольовим розчином дозволяє захистити від нової коронавірусної інфекції.
  • Чи правда, що SARS-CoV-2 можуть заразитися лише люди похилого віку, або молодь теж сприйнятлива до цієї інфекції? Заразитися новим коронавірусом (SARS-CoV-2) можуть представники всіх вікових категорій. Просто літні люди і люди, хворі певними захворюваннями (наприклад, астмою, діабетом, хворобами серця), схильні до підвищеного ризику розвитку важких форм коронавірусної інфекції.
  •  Антибіотики проти вірусів не діють. Вони дозволяють лікувати тільки бактеріальні інфекції. Все таки SARS-CoV-2 - це вірус, і, отже, антибіотики не слід використовувати для профілактики і лікування коронавірусної інфекції. Проте, пацієнтам, госпіталізованим з інфекцією SARS-CoV-2, можуть призначатися антибіотики для лікування супутніх бактеріальних інфекцій.
  • Поки що ліків проти COVID-19 не існує. Тому реклама, що закликає купувати будь-які засоби “для профілактики” чи “знищення вірусів” — бреше. Інфікованим пацієнтам повинна бути надана необхідна медична допомога для полегшення і зняття симптомів, а особам з важкими формами захворювання повинна забезпечуватися належна підтримуюча терапія.
  • Вакцини від коронавірусу також поки немає. Саме коронавірус, настільки новий і різний, що для захисту від нього потрібна нова вакцина. Наразі такої немає. Науковці лише на етапі розробки: https://bit.ly/397FViQ.

Будьте мудрі, мисліть критично, беріть інформацію з провірених джерел, мийте руки і дотримуйтесь правил респіраторної гігієни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано