Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДПС у Львівській області інформує!

Дата: 06.03.2020 14:10
Кількість переглядів: 513

Фото без описуБюджетні надходження за два місяці 2020 року.

  За січень - лютий  2020 року платниками Червоноградського управління ГУ ДПС у Львівській області мобілізовано  до  Зведеного   бюджету   454,39 млн. грн. податків, зборів (обов’язкових платежів). Зокрема у лютому надійшло 260,51 млн. грн., що на 7,64 млн. грн. більше  аналогічного періоду 2019 року.

     До Державного бюджету протягом двох місяців надійшло 173,02 млн. грн., що на 10,72 млн. грн. більше показника минулого року.

     До місцевих  бюджетів з початку року надійшло 281,37 млн. грн., що на 3,87 млн. грн. більше відповідного періоду 2019 року.

     Найбільшу питому вагу надходжень складає податок на доходи фізичних осіб – 52,6% ( 239,2 млн. грн.), податок на додану вартість – 14,7% (66,86 млн. грн.), єдиний податок – 11,9 % (54,17 млн. грн.).

 

Понад чотири тисячі адміністративних послуг надано  Центрами обслуговування платників Червоноградського управління ГУ ДПС у Львівській області за два місяці 2020 року.

 

       З початку  2020 року в Центрах обслуговування платників Червоноградського управління Головного управління ДПС у Львівській області фахівцями Червоноградської державної податкової інспекції, Жовківської державної податкової інспекції, Радехівської державної податкової інспекції, Кам’янка-Бузької державної податкової інспекції та Сокальської державної податкової інспекції  надано 4397 адміністративних послуг.

       Найбільшою популярністю користувались послуги з видачі картки платника податків, яких упродовж  січня - лютого  2020 року надано 2910. Зокрема, видано 964   відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків і внесено 6 відміток до паспорта громадянина України про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

       Крім цього зареєстровано 68 реєстраторів розрахункових операцій, 353 книги обліку розрахункових операцій та 96 розрахункових книжок. 

        Слід зауважити, що з 01 січня 2020 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2019 року, яка передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси до Центрів обслуговування платників.

 

Понад 17 мільйонів гривень військового збору надійшло за січень – лютий 2020 року

      З початку 2020 року платники, які перебувають на обліку в Червоноградському управлінні ГУ ДПС у Львівській області сплатили до бюджету 17,5 млн. грн. військового збору. Зокрема,  у лютому надійшло майже 10 млн. грн.  збору на розвиток війська, що на 30 відсотків більше січня поточного року.  

      Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

      Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

 

Спрощенці перерахували до місцевих бюджетів  понад  54 млн.  гривень єдиного податку.

     Упродовж січня – лютого 2020 року від платників єдиного податку, які перебувають на обліку в Червоноградському управлінні ГУ ДПС у Львівській області до місцевих скарбниць  надійшло 54,17 млн. гривень.

     Левова частка надходжень належить    фізичним особам – підприємцям,    які      сплатили

45,93 млн  грн. єдиного податку. Зокрема, у лютому  від підприємців - спрощенців  надійшло  27,49 млн. гривень, що на 9,06 млн. грн. більше  січня поточного року.

     Від юридичних осіб – спрощенців 3 групи       місцеві    бюджети    за два місяці отримали

4,75 млн. грн. податкових надходжень, сільськогосподарські      товаровиробники    сплатили

3,49 млн. гривень.

     Звертаємо увагу, що 16 березня – останній день подання платником інших податків і зборів заяви про перехід на спрощену систему та подання платником єдиного податку заяви про перехід на іншу групу платника єдиного податку.

 

Страхувальники Червоноградського управління ГУ ДПС  у Львівській області  спрямували на соціальні виплати майже 250 мільйонів гривень ЄСВ.

    З початку року  від страхувальників  Червоноградського управління ГУ ДПС у Львівській області надійшло 248,25  млн. грн. єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

     При цьому, лише в лютому поточного року платники єдиного внеску  перерахували на рахунки Державного казначейства майже 136,9 млн. гривень.

      Нагадуємо, що через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії по віку, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

      У випадку, коли роботодавець з якихось причин не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, зазвичай це відбувається, коли працівнику платять зарплату «в конвертах» без сплати страхових внесків, якщо роботодавець нарощує заборгованість як з виплати заробітної плати, так і зі сплати страхових внесків, то періоди, за які ці внески не сплачені, «випадають» із страхового стажу найманого працівника та не включаються в заробіток для розрахунку розміру пенсії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано