Збережемо первоцвіти !

Дата: 04.03.2020 16:42
Кількість переглядів: 493

Фото без опису  Кам’янка-Бузька міська рада  звертається до жителів  із закликом проявляти екологічну свідомість – не купувати, не продавати і просто не зривати весняних квітів. Це стане значним вкладом у збереження унікальної української природи.

Більшість рідкісних декоративних рослин, що занесені до Червоної книги України, зникають через винищення їх людиною. Найяскравіше ця тенденція простежується на прикладі первоцвітів, які збираються головним чином для продажу. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті природного угрупування, є їх невід’ємною частиною і потребують нашого захисту.

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки. Масовий збір первоцвітів знижує чисельність їх популяцій.

Тож закликаємо громадськість проявляти екологічну свідомість, не зривати, не продавати та не купувати першоцвіти. Купуючи букетики пролісків, підсніжників чи пучечки конвалії, ви нічим не кращі за порушників, адже платите людям, які крадуть красу у весни, у нас з вами, у прийдешніх поколінь!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано