22 листопада відбулася чергова сесія міської ради

Дата: 25.11.2019 14:18
Кількість переглядів: 471

     Фото без опису

   22 листопада 2019 року відбулася чергова сесія міської ради.  Перед початком сесії міським головою О.Омеляном було вручено подяки активним учасникам громади та місцевим меценатам, які спричинилися до організації та проведення фестивалю «Корона Якуба», Дня Захисника України, відновлення пам’ятника Т.Шевченку та відновлення скульптури Архистратигу Михаїлу у селі Батятичі.

       В ході роботи сесії було розглянуто 33 питання. Основні питання порядку денного стосувалися земельних відносин.

      Одним із найскладніших питань було створення робочої групи щодо організації громадських слухань щодо подальшої діяльності ТОВ «СВІСС КРОНО», зокрема вивчення питання можливості реалізації інвестиційного проєкту та розміщення на існуючих і прилеглих земельних ділянках нових потужностей підприємства. У результаті 2-х годинної дискусії депутатами ухвалено рішення про створення робочої групи у кількості 19 осіб. Основним завданням даної групи є напрацювання  пропозицій щодо підготовки громадських слухань з приводу подальшої діяльності ТОВ «СВІСС КРОНО» у т.ч. можливості реконструкції обладнання  з метою приведення виробничих потужностей до вимог європейського законодавства зокрема шляхом реалізації інвестиційного проєкту та розміщення на існуючих і прилеглих земельних ділянках нових потужностей підприємства.

       Міська рада наголошує що вищезазначені питання будуть винесені на громадське обговорення  у т.ч. на громадські слухання. 

   За результатами  громадського обговорення на розгляд сесії міської ради буде винесено проєкт відповідного рішення ради.

    Також, на сесії міської ради представниками служби охорони ТзОВ "Цербер" було презентовано можливості та перспективи реалізації програми "Безпечне місто" у місті Кам’янка-Бузька, яка передбачає встановлення широкої мережі відеонагляду у місті для допомоги у роботі поліції. 

        Виступила заступник директора КНП «Кам’янка-Бузька ЦРЛ» М.Хаба, яка повідомила  депутатів про те, що  у Львівській області проходить Конкурс проєктів підтримки співробітництва територіальних громад на 2020 рік.

        Сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад Львівської області, уклавши договори про співробітництво, можуть подавати свої проєкти на реконструкцію, капітальний ремонт об'єктів соціальної інфраструктури, придбання обладнання тощо. Прийом проєктних заявок у рамках проведення Конкурсу розпочнеться 9 грудня 2019 року та триватиме до 14 лютого 2020 року. КНП « Кам’янка-Бузька ЦРЛ» просить міську раду виступити ініціатором проєкту придбання сучасного рентгенівського апарату, який дозволяє здійснювати цифрову рентгенографію. Це означає, що лікар має можливість опрацьовувати зображення на комп'ютері, що своєю чергою дає багато переваг.

Міський голова О.Омелян нагадав присутнім про те, що міська рада два роки поспіль передбачала кошти на придбання медичного обладнання для КНП «Кам’янка-Бузька ЦРЛ», але за клопотанням керівництва лікарні дані кошти перенаправлялися на виплату заробітної плати працівникам лікарні.

       Після дискусії депутати запропонували вивчити більш ретельно дане питання і розглянути на наступних сесіях ради.

Виступила депутат О.Шваюк та довела інформацію про стан справ щодо розгляду Верховною Радою України  у першому читанні  законопроекту про ринок землі. Запропонувала запросити експертів з даного питання щодо надання консультацій міській раді  щодо ринку землі.

         Після дискусії депутати запропонували вивчити більш ретельно дане питання і розглянути на постійній депутатській комісії з питань регулювання земельних відносин, архітектури та містобудування, охорони навколишнього середовища на предмет подання пропозицій Верховній Раді України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано