Правила утримання тварин

Дата: 01.11.2019 17:26
Кількість переглядів: 727

Багато мешканців нашого міста, як і будь-якого іншого у світі, мають домашніх улюбленців, зокрема собак. Проте, переважна більшість не зовсім знає як правильно їх потрібно утримувати та вигулювати.

Зазвичай, усі вигулюють собак без короткого повідка та намордника на вулицях міста та у місцях загального користування, наражаючи на небезпеку людей (собака веде себе неконтрольовано, біжить за людьми чи за маленькими дітьми, що призводить до переляку тощо). Отже, перш ніж іти гуляти з собакою ОБОВЯЗКОВО потрібно одіти їй повідок та намордник.

Місце та зона для вигулу собак – це територія, на якій власник має право вигулювати собаку без намордника та повідка за умови дотримання вимог законодавства. Собаки без повідків, а собаки небезпечних порід – без повідків і намордників, можуть знаходитись поза місцями їх постійного утримання лише під час вигулу на встановлених для цього місцях. У разі відсутності можливості обладнання таких місць, дозволяється вигулювати собак на прибудинкових територіях з тильної або технічної сторони будинку, про що повинен свідчити відповідний попереджувальний знак.

Особа, яка супроводжує собаку, зобов'язана прибирати за нею екскременти в під'їздах багатоквартирних будинків, сходах, ліфтах та інших місцях загального користування. Не дозволяється приводити тварин у приміщення магазинів і кафе (крім спеціалізованих закладів для тварин), об'єктів громадського харчування, установ охорони здоров'я, освіти та культури, на територію дитячих і спортивних майданчиків.

Отже, за недотримання цих простих правил відповідальність за дії тварин несуть їх власники або особи, яким тварин належать на інших підставах, згідно чинного законодавства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано