Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

Дата: 14.10.2019 08:56
Кількість переглядів: 503

Фото без опису

14 жовтня по праву можна вважати святом усіх борців за Україну.

Так багато важливих дат зійшлись в одній, що свято це стало символом усіх захисників України – тих, хто впродовж віків відстоював право нашого народу на самостійне, суверенне існування.

Цього дня християни в Україні святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято вважається одним із найбільш шанованих в Україні.

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. Козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

З 2005 року в Україні у цей день також офіційно святкують річницю створення УПА.

А 4 роки тому це свято набуло ще одного відтінку – 14 жовтня в Україні офіційно визнано Днем захисника України.

Хибним буде ототожнення цього свята із святом усіх чоловіків за гендерною ознакою. Зараз в Збройних Силах України служить 55 тисяч жінок. Невже це не їх свято також?

Хибним буде також вважати, що цей День – свято лише тих, хто захищає нашу державу із зброєю у руках. Бо ж захисники бувають різними. Це свято, без сумніву, є святом волонтерів, майданівців, громадських активістів – тих, хто захищає Україну тут, всередині, хто змінює її, роблячи нашу державу значно сильнішою.

Фронтів, на яких варто боротись за Україну багато, і, на щастя, захисників на цих фронтах теж багато.

Міський голова Олег Омелян та колектив міської ради сьогодні щиро вітають усіх тих, хто не шкодуючи власних сил, здоров’я, а інколи навіть життя, захищає право України на краще майбутнє та бореться за нього. Перемог нам !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано