Досвід зайвим не буває

Дата: 23.08.2019 12:08
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

     Директор КУ «Терцентр» Кам’янка-Бузької міської ради Філімонова Л.С. з дружнім візитом по обміну досвідом за запрошенням директора Чабан Галини Василівни та завідуючої відділенням денного перебування Майданової Тетяни Миколаївни, відвідала КУ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м. Одеси" .

    Засновником територіального центру є Одеська міська рада.

         Координацію діяльності територіального центру здійснює уповноважений орган – Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради.

До складу установи входять такі структурні підрозділи:

-        2 відділення соціальної допомоги вдома;

-        відділення денного перебування;

-        відділення соціально-медичних послуг;

-        відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;

-        відділення реалізації міських цільових програм (створено згідно рішення Одеської міської ради від 07.12.2016 року  №1404-VII).

Станом на 01.08.2019 року на обліку в КУ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м. Одеси" знаходиться 3793  особи.

Штатна чисельність територіального центру згідно затвердженого штатного розпису на   2019   рік становить  203,5     штатних одиниць.

    В другому відділенні надання соціальних послуг нещодавно відкрито пральню та банний комплекс.

    Діє столова для забезпечення малозабезпечених верств населення гарячими обідами.

Галина Володимирівна поділилась досвідом запровадження інноваційних програм, щодо надання соціальних послуг.

В Суворівському терцентрі створені мультидисциплінарні команди. Основною метою роботи мультидисциплінарних команд являється забезпечення доступності соціальних послуг, розширення їх спектру для громадян,  які перебувають у складних життєвих і потребують сторонньої допомоги та обслуговуються у територіальному  центрі з IV-V групою рухомої активності.

До складу мультидисциплинарної команди входять не менше 3-х спеціалістів:

  • соціальний працівник;
  • соціальний робітник;
  • перукар;

медичні працівники відділення соціально-медичних послуг територіального центру;

З згідно  з наказом Міністерства соціальної політики України від 21.08.2011 року №3/26 «Про впровадження соціально-педагогічної послуги» в установі активно діє «Університет третього віку», програма написана завідуючою відділенням Тетяною Майдановою.

За звітний період пройшли навчання    192    особи на факультетах:

-  «Краєзнавство»   30   підопічних;

- «Правознавство та соціальний захист»   15    підопічних;

- «Здоровий спосіб життя»  15   підопічних;

- «Здоров’я та довголіття»  40 підопічних;

- «Психологія»  29     підопічних;

- «Основи комп’ютерної грамотності» 25     підопічних; 

-  «Культура та мистецтво» 28 підопічних.

Соціально-педагогічна послуга надається у співпраці з Одеським бюро подорожей та екскурсій, бібліотекою ім. І. Франка, Одеською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Грушевського, Одеською Єпархією, ДМШ №5, Одеським художнім музеєм, Одеським академічним театром музичної комедії ім. М. Водяного, Центром безоплатної вторинної правової допомоги, УСЗН, Пенсійним фондом, Центром зайнятості, Компанією з оцінки нерухомості і землі Одеського регіону, Одеським національним медичним університетом, КУ «ЦПМСД №7», Відділом міжнародних проектів Одеської національної наукової бібліотеки.

У приміщенні благодійного фонду «Ера добра» для підопічних установи створено Центр дозвілля у якому працюють клуби за інтересами: «Літературна вітальня», «Рукодільниця». До державних свят та пам’ятних дат у центрі організовуються тематичні заходи, на які запрошуються підопічні установи.

З метою проведення лекцій, консультацій, спільних святкових заходів налагоджена співпраця з Дитячою музичною школою №5, Дитячими бібліотеками №23 та №10, Бібліотекою ім. І. Гайдаєнка №7, Центром дитячої та юнацької творчості «Зоресвіт».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано