Позиція міської ради щодо перенесення структурного підрозділу ДМС (так званого «паспортного столу») до м. Буська.

Дата: 09.08.2019 10:41
Кількість переглядів: 4819

     До Кам’янка-Бузької міської ради 05 серпня 2019 року надійшла інформація з приводу ліквідації Кам’янка-Бузького районного відділу ГУ ДМС України у Львівській області шляхом об’єднання Кам’янка-Бузького районного відділу га Буського районного відділу у Буський міжрайонний відділ ГУ ДМС України Львівській області. Дана реорганізація відбувається на підставі клопотання керівника ГУ ДМС України у Львівській області Л. Котеляк.

Кам’янка-Бузька міська рада надзвичайно обурена висловленими у листі ГУ ДМС України у Львівській області твердженнями, адже, Л. Котеляк дає оціночні судження щодо розвитку м. Кам’янка-Бузька, які є суперечливими та не відповідають дійсності, а також принижують честь та гідність мешканців Кам’янка-Бузької ОТГ.

Кам’янка-Бузька міська рада категорично не погоджується з таким підходом керівництва ГУ ДМС України у Львівській області в особі Л. Котеляк і вважає подані нею пропозиції такими, що є непрозорими, суперечать здоровому глузду і не відповідають вимогам сучасності.

Так, з метою покращення якості надання адміністративних послуг населенню громади і району в цілому Кам’янка-Бузькою об’єднаною територіальною громадою спільно з Програмою «U-LEAD з Європою» на даний час виконуються заходи з відкриття сучасного Центру надання адміністративних послуг в недіючому приміщенні кінотеатру. Кошторисна вартість самих лише будівельних робіт складає понад 4 млн. три., термін реалізації проекту - кінець 2019 року. В даному центрі передбачалося розмістити Кам’янка-Бузький районний відділ (сектор) ГУ ДМС України у Львівській області. З цією метою ще 24 квітня 2019 року було надіслано звернення керівництву ГУ ДМС України у Львівській області з проханням надати згоду на розміщення даного підрозділу в сучасному приміщенні ЦНАПу. На жаль керівництво ГУ ДМС України у Львівській області відповіло відмовою листом від 10 червня 2019 року.

Вважаємо, що відмова керівництва ГУ ДМС України у Львівській області розміщенні підрозділу ДМС в сучасному ЦНАПі не відповідає вимогам керівництва держави, зокрема Указу Президента України В. Зеленського «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг», що спрямований на упорядкування та забезпечення прозорості роботи державних реєстрів, розвиток сучасних засобів електронної ідентифікації та запровадження пріоритетних для громадян і бізнесу електронних державних послуг, адже, змусить мешканців району замість отримати послугу у сучасному приміщенні, долати значну відстань до м. Буськ, із яким відсутнє пряме автобусне сполучення.

Оскільки дане питання має дуже важливе значення для мешканців Кам’янеччини, Кам’янка-Бузька міська рада 05 серпня 2019 року звернулася до Президента України В. Зеленського, Голови ДМС України М. Соколюка, Народного депутата України М. Бондара та Голови Львівської ОДА М. Мальського із проханням зупинити об’єднання Кам’янка-Бузького районного відділу та Буського районного відділу у Буський міжрайонний відділ ДМС ГУ ДМС України у Львівській області та зберегти підрозділ ДМС у Кам’янка- Бузькому районі.

Сподіваємося, що наші звернення будуть почуті і офіс ДМС («паспортний стіл») буде функціонувати в м. Кам’янка-Бузька і надалі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано