Про заборону спалювання сухої рослинності на території сільськогосподарських угідь та залишків переробки деревини у лісових масивах і поблизу них.

Дата: 29.07.2019 11:58
Кількість переглядів: 1055

      Про заборону спалювання сухої рослинності на території сільськогосподарських угідь та залишків переробки деревини у лісових масивах і поблизу них.

Фото без опису
      З настанням спекотної сухої погоди, як показує досвід минулих років, кількість пожеж, що виникають у зв'язку із самовільним спалюванням сухих залишків рослинності. При цьому під час спалювання вздовж автошляхів, поблизу лісових насаджень, на сільськогосподарських угіддях вогонь може розповсюджуватися на лісові масиви, де і завдає найбільшої шкоди.

Чинним законодавством України заборонене спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків без дозволу відповідних органів. Про це йдеться у пунктах «б», статті 91 (обов’язки власників земельних ділянок), статті 96 (обов’язки землекористувачів), які зобов’язують користувачів та власників дотримуватись вимог законодавства про охорону довкілля та статті 211 Земельного кодексу України, яка передбачає відповідальність за порушення земельного законодавства.

Відповідальність за порушення зазначених норм чинного законодавства визначена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме “випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Тому наполегливо просимо не випалювати суху траву та рослинні залишки. Адже сухостій можна компостувати і згодом використовувати як природне добриво для підживлення дерев та кущів. На великих ділянках рослинні залишки можна переорати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано