Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління ГУ ДФС у Львівській області інформує!

Дата: 06.05.2019 12:23
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

На черговому семінарі обговорювались питання зупинення підприємницької діяльності

У приміщенні Кам’янка-Бузької ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області нещодавно відбувся безкоштовний семінар для суб’єктів господарювання – фізичних осіб.  Для фахівців інспекції  важливо оперативно довести до платників податків актуальну інформацію щодо застосування норм податкового законодавства. Метою заходу стала допомога платникам податків – фізичним особам, які виявили бажання припинити свою підприємницьку діяльність. В ході проведення семінару було детально роз’яснено всі етапи процесу ліквідації  ФОП. Також увага акцентувалась на переліку звітності та термінах її подання до контролюючих органів у розрізі систем оподаткування на яких перебували підприємці. Наголошено на термінах сплати податків і зборів,  порядку повернення переплат. Крім того, учасників проінформували про порядок проведення документальних перевірок у разі ліквідації господарської діяльності. На завершення заходу суб’єкти господарювання   отримали  допомогу  у вирішенні питань з якими вони стикались та алгоритм дій у процесі зупинення підприємницької діяльності. Практика проведення зазначених заходів продовжується.

З 2 травня вступили у дію нові рахунки для сплати ЄСВ

З 2 травня 2019 року вступили у дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Звертаємо увагу, що до 26.04.2019 діяли старі рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України.

За матеріалами прес-служби Державної фіскальної служби України.

До уваги платників акцизного податку!!!

з 1 липня 2019 року запроваджується Система електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) та спирту етилового (СЕ)

Відповідно до положень Податкового кодексу України особи, які здійснюють реалізацію пального або спирту етилового, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб — підприємців до початку здійснення реалізації пального або спирту етилового. Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального або спирту етилового заяви, форма якої затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики. Відповідно до п. 22 підрозділу 5 розділу XX Перехідних положень ПКУ платники акцизного податку зобов’язані з 1 травня 2019 року до 1 червня 2019 року зареєструвати в СЕАРП та СЕ усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року. Суб’єкти господарювання, які відповідатимуть визначенню платників акцизного податку з 1 липня 2019 року, зобов’язані до 1 липня 2019 року зареєструватися платниками податку та зареєструвати в СЕАРП та СЕ усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року. За порушення встановленого порядку реєстрації платниками акцизного податку в контролюючих органах та відсутність з вини платника податку реєстрації акцизних складів у СЕАРП та СЕ передбачена відповідальність у вигляді штрафів (ст. 117 та ст. 128¹ ПКУ у редакції чинній з 1 липня 2019 року).

Про проведення семінару

Про завершення деклараційної кампанії проінформували під час семінару фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Червоноградського управління ГУ ДФС у Львівській області, що відбувся нещодавно в приміщенні податкової інспекції. 

Податківці наголосили, що кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році, тривала до 2 травня 2019 року. Декларацію про майновий стан і доходи громадяни зобов’язані були подати до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси. А для громадян, які мають право на податкову знижку термін подання декларації – до 31 грудня 2019 року.

Вкотре звернули увагу, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню від осіб, які не є податковими агентами, у вигляді: вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна; доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна; доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм); інвестиційного прибутку; іноземних доходів, тощо.

На завершення декларантам була надана практична допомога при заповненні декларації для отримання податкової знижки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано