За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 гривень до 1190 гривень

Дата: 05.03.2019 17:58
Кількість переглядів: 621

Останніми днями у зв'язку із підвищенням температурних показників почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Впродовж останніх тижнів з 25 лютого по 4 березня поточного року рятувальники здійснили понад 120 виїздів на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику.

Тільки за одну добу 3 березня на територіях 11 районів та 3-х міст обласного значення області зафіксовано 38 пожеж в екосистемах (горіння сухої трави на відкритій території) на загальній площі близько 36,85 га.

Найбільше пожеж сухої трави зафіксовано у Жовківському, Миколаївському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Жидачівському районах, а також у містах Новий Розділ, Стрий, Червоноград.

Необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у такі вітряні дні, як останні дні лютого.

Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.

Нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 гривень до 1190 гривень.

Департамент з питань цивільного захисту закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями,    а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано