З  1 січня 2019 року відбулися значні зміни в призначенні житлової субсидії населенню у грошовій формі «Монетизація»

Дата: 05.03.2019 17:44
Кількість переглядів: 577

Фото без опису

 

    Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» внесено зміни до  порядку призначення житлових субсидій.

    З 1 січня  2019 року  передбачено відкриття особових рахунків в ПАТ «Державний ощадний банк України» для субсидіантів, хто звернувся за субсидією вперше.  Тобто всім громадянам, хто подав документи на отримання житлової субсидії вперше вже отримуватимуть гроші на оплату житлово-комунальних послуг  на свій банківський рахунок в ПАТ «Державний ощадний банк України». Розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк.

 Отримувач житлової субсидії обов’язково подає  до управління соціального захисту населення  номер мобільного телефону, який належить лише йому. Заборонено використовувати чужий номер мобільного телефону.  Банківський рахунок  є прив’язаний до вказаного номеру мобільного телефону власника – отримувача житлової субсидії. Сума житлової  субсидії надходитиме безпосередньо на персональний обліковий запис одержувача в банку. Банк повідомлятиме одержувача житлової субсидії шляхом надсилання смс-повідомлення та виводячи баланс після кожної проплати.

           Вперше  поданими з 1 січня 2019 року вважаються наступні заяви та декларації:

- домогосподарств,  які до 1 січня 2019 року взагалі не звертались за отриманням житлової     субсидії;

- домогосподарств, у яких станом на  1 січня 2019 року відбулась зміна в складі сім’ї;

- домогосподарств, які з 1 січня 2019 року звертаються за житловою субсидією  на скраплений газ та тверде побутове паливо на 2019 рік.

У лютому «старі» субсидіанти отримають готівку для оплати комунальних платежів

    З березня цього року стартувала ще одна модель монетизації субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії, тим, яким житлова субсидія була призначена із жовтня /або листопада  /або  грудня 2018 року. Паралельно діятиме вже запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через « АТ Ощадбанк ».

          У платіжках за лютий субсидії відображено не буде – її видадуть на руки.

   Отже, всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

    Вся субсидія «старим» субсидіантам буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

    Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Обов'язковий платіж скасовується

  З березня таке поняття як обов'язковий платіж скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги на руки і мають самостійно розрахуватися за спожитий у лютому газ, електроенергію, воду та тепло. Монетизована субсидія, яка залишиться після оплати комуналки, може бути використана на власний розсуд домогосподарства.

                        На SMS-повідомлення від Ощадбанку чекати не потрібно!

   Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає, додому субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта. Кожному одержувачу субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року, у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії для оплати комуналки. Таким чином, буде здійснено виконання паралельно двох моделей монетизації.

НЕ пенсіонери зможуть отримати свою субсидію у будь-якому відділені Ощадбанку.

    З 12 березня монетизована субсидія чекатиме в Ощадбанку усіх тих, хто не є пенсіонером, субсидія прийде грошовим переказом «Швидка копійка», у квітні вже на картку, яку банк одразу видасть під час березневого візиту в Ощадбанк.

  У разі зміни доходів, зміни складу сім’ї,  у разі купівлі (набуття права власності)  житла, земельної ділянки, товарів або оплати послуг на суму більше 50 тис. грн., такий  громадянин  повинен  повідомити про це протягом місяця управління  соціального захисту населення  письмово.

    По питаннях щодо подання заяв та декларацій для призначення житлових субсидій у Кам’янка – Бузькому районі слід звертатися у сільські (селищні) ради, ОТГ за місцем реєстрації, або до управління   соціального захисту населення за адресою м. Кам’янка - Бузька,  вул. Павлова 2, кабінет №7. Телефон гарячої лінії: 2-45-53. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано