Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області інформує:

Дата: 12.02.2019 10:45
Кількість переглядів: 927

Фото без описуЗапрошуємо школярів до участі у конкурсі «Бюджет країни – очима дитини»

      Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області запрошує школярів, які вміють малювати, готувати відео або комп’ютерні анімації, писати оповідання, новели, публіцистичні роздуми, замальовки, казки, фейлетони, реферати, вірші, взяти участь у конкурсі .

      Проводячи конкурс  дитячої творчості «Бюджет країни – очима дитини», ми сподіваємося, що відображення в дитячій  творчості надії на щасливе майбутнє допоможе надихнути дорослих до справжніх,  доброчинних дій.

     У конкурсі можуть брати участь учні загальноосвітніх навчальних закладів таких вікових категорій: 7-11 та 12-15 років. Прийом робіт триватиме до 01 травня 2019 року.

     Напрями робіт, які приймаються від учасників, – художні твори, твори декоративно-прикладного мистецтва, мультиплікаційна анімація та літературні твори.

 

Нагадуємо громадянам про граничні

строки подання декларації про майновий стан і доходи

Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області нагадує, що декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) можна подати особисто, або надіслати в електронній формі чи відправити поштою. При цьому, відправляю чи податкову декларацію поштою, платник податку зобов’язаний надіслати її не пізніше ніж за п’ять днів до граничного терміну подання.

Граничні строки подання податкової декларації:

– для громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, що настає за звітним;

– для підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)  – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року)

– для громадян з метою використання права на податкову знижку – до 31 грудня 2019 року (включно). Заповнити і подати податкову декларацію можна в податковій інспекції за місцем реєстрації.

Способи подання декларації про майновий стан і доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

-засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Звертаємоувагу, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

 

 

 

 

Коло осіб, які зобов’язані подавати декларації, розширено

Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області нагадує, що у 2018 році було розширено коло осіб, які зобов’язані подавати декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова  декларація).   

Зокрема, зобов’язані включити в річну податкову декларацію та самостійно сплатити встановлені Податковим кодексом України податки та збори одержувачі винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) відповідно до умов цивільно-правового договору в разі, якщо такі доходи отримані від фізичних осіб – платників єдиного податку четвертоїгрупи.

Крім того, протягом 2019 року мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки громадяни, які понесли витрати:

  • на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальноїсередньої, професійної (професійнотехнічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення);
  • у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, у разі якщо такий платник має статус внутрішньопереміщеної особи та за умови дотримання вимог, встановлених Податковим кодексом України.

Задекларуйте доходи від репетиторської діяльності

Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області нагадує вчителям та викладачам, які у 2018 році надавали репетиторські послуги, та не були зареєстровані суб’єктами господарської діяльності, про необхідність включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації Декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2018 році (далі – податкова декларація).  

До репетиторських послуг відносяться: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Відповідно до п.167.1 ст.167 Податкового кодексу України доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Також, із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

Податкову декларацію за 2018 рік викладачам-репетиторам необхідно подати до 1 травня 2019 року. 

Розширено права платників на податкову

знижку з відшкодування витрат на навчання

 

Кам’янка-Бузька ДПІ Червоноградського управління Головного управління ДФС у Львівській області нагадує, що у 2018 році було розширено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки. А саме, витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти, крім витрат понесених на здобуття середньо їпрофесійної або вищої освіти, доповнено витратами на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти.

Таким чином, з 2019 року платник податку на доходи фізичних осіб може скористатись правом на податкову знижку шляхом зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного 2018 податкового року на суму фактично здійснених ним витрат у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, підтверджені відповідними документами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано