Про недопущення несанкціонованого польоту безпілотних літальних апаратів над військовими частинами

Дата: 11.01.2019 09:51
Кількість переглядів: 962

   Фото без опису

  Секретар ради В.Бусель прийняв участь у  нараді з керівниками органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів і військових частин, яка відбулася в Кам’янка-Бузькій РДА, щодо недопущення несанкціонованих польотів БПЛА над військовими частинами району. Під час наради присутні обговорили питання щодо співпраці та узгодження дій у разі їх виявлення.

     Виконуючий обов’язки командира військової частини А4623 підполковник Денис Левкович зазначив, що відповідно до чинного законодавства України використання БПЛА над територією військових частин суворо заборонено, а їх польоти поблизу військових об’єктів повинні бути в обов’язковому порядку погоджені з керівництвом частини, адже несанкціоноване знаходження БПЛА у повітряному просторі над військовим об’єктом розцінюється, як порушення меж охоронюваних постів та дозволяє військовослужбовцям застосування зброї.

      Підводячи підсумки зустрічі вирішено провести інформаційну та роз’яснювальну роботу серед населення району та з власниками безпілотних літальних апаратів щодо безумовного дотримання визначених чинним законодавством обмежень під час їх використання. Акцентувати під час комунікацій увагу, що вразі запуску дрона слід подати заявку на використання повітряного простору.

 

Довідково:

Дистанційно пілотовані повітряні судна (вони ж – дрони, безпілотники) вагою до двох кілограмів – це вага разом з устаткуванням – без отримання дозволів можуть виконувати польоти тільки вдень. І при цьому виконувати низку умов.

Не можна літати над:

об’єктами під охороною, визначеними Міноборони, МВС, прикордонною службою, СБУ, Нацполіцією, Нацгвардією, УДО, іншими військовими і правоохоронними органами;

дорогами державного значення, промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин тощо;

місцями катастроф, поліцейськими зонами, місцями проведення спеціальних операцій та зонами, “визначеними для забезпечення безпеки осіб, відносно яких здійснюється державна охорона”;

центральними вулицями міст, селищ міського типу і сіл, залізницею державного і регіонального значення, лініями електропередач. Ці об’єкти можна лише перетинати.

Максимальна швидкість польоту – 160 км/год, висота – 50 м, відстань від пілота – не більше 500 м,відстань до сторонніх осіб: не ближче 30 метрів, для осіб до 12 років – не ближче 50 метрів, для груп понад 12 осіб – не ближче 150 метрів. Відтак фактично заборонена зйомка мітингів, футбольних матчів та інших масових заходів.

         Просимо громадян, у разі виявлення безпілотних літальних апаратів над військовими частинами, невідкладно повідомити відділ поліції.

     Порушення правил використання повітряного простору може створити істотну загрозу безпеці повітряних польотів та тягне за собою кримінальну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано