«Розвиток емоційного інтелекту дітей дошкільного віку»

Дата: 17.12.2018 10:23
Кількість переглядів: 1313

Фото без опису

11 грудня 2018 року у Центрі творчості дітей та юнацтва м. Кам’янка-Бузька відбувся семінар на тему «Розвиток емоційного інтелекту дітей дошкільного віку» для вихователів закладів дошкільної освіти Кам’янка-Бузького ОТГ та педагогів-позашкільників, які працюють з дітьми дошкільного віку.

Його метою було підвищення професійної компетентності педагогів через застосування інноваційних підходів до методичної роботи.

Зоряна Литвин, керівник зразкової арт-студії «Колорит» та  студії раннього естетичного розвитку дошкільнят «Веселка» ЦТДЮ, яка підготувала та провела семінар, ознайомила педагогів із арт-терапевтичними методами, зокрема казко- терапією.

Учасники семінару ознайомилися із тренінговими вправами для формування емоційного інтелекту дітей дошкільного віку, виконали вправу на знайомство «Який Я?» для виявлення актуального емоційного стану, вправу «Коло дружби» для згрупування колективу, ознайомилися із мотиваційними іграми із крупою для зняття м’язової та емоційної напруги, навчилися складати коротку казочку за картинками за схемою.

Під час творчої зустрічі  з’ясовували поняття «емоційний інтелект», дізналися про його формування й розвиток у дітей, значення емоцій, важливість розуміти й керувати власними емоційними станами для побудови найоптимальніших стосунків із собою та світом.

Унікальним та інноваційним інструментом для роботи з емоціями, почуттями та настроями є арт-терапія, яка допомагає у дослідженні нашого настрою.

Діючи через творчість, арт-терапія допомагає виявляти внутрішні запити дитини, потреби, бажання, інтереси, вподобання, сприяє формуванню позитивних емоційно-комунікативних вмінь як основи комфортної та природньої адаптації дитини в соціумі. Серед засобів та прийомів арт-терапії  благодатною є казкотерапія (лікування казкою), під час якої відбувається усвідомлення моделей своєї поведінки та вибір найбільш ефективної, формування вміння розібратися зі своїми страхами та тривогою, адаптуватися до нових умов або  складних життєвих ситуацій, підвищення самооцінки. Це також і ресурсна терапія для пошуку мотивації, підтримки, сили.

Кожен педагог, який був присутній на семінарі, глибше усвідомив, що на ньому лежить відповідальність за навчання й виховання  дітей. І на цьому шляху емоційний інтелект є одним із головних напрямків, а арт-терапія – є хорошим засобом, який допомагає викликати резонанс із внутрішніми проблемами дитини.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано