«Муніципалітети за сталий розвиток»

Дата: 27.11.2018 11:26
Кількість переглядів: 651

Фото без опису

22-23 листопада у м. Києві міський голова Олег Омелян приймав участь у конференції «Муніципалітети за сталий розвиток», організаторами якої стали три проекти і програми, що фінансуються Європейським Союзом: «Угода мерів – Схід» (CoM-East), «Угода мерів – Демонстраційні проекти»(CoM-DeP) та «Мери за економічне зростання» (E4EG). Наше місто є учасником кожної з цих програм. До роботи конференції долучилися майже чотири сотні представників органів центральної, регіональної та локальної влади, координаторів та структур підтримки Угоди мерів країн Східного Партнерства – Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.
З вітальними словами до численної аудиторії звернулися Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та директор Групи підтримки України Генерального директорату з сусідства та розширення Єврокомісії (DG NEAR) Петер Ваґнер. Спікери наголосили на ролі стратегічного підходу до розвитку регіонів і міст, а також вмілого поєднання і взаємного доповнення державної політики, локальних стратегій та програм міжнародної технічної допомоги у сталості розвитку громад, в тому числі і у царині енергоефективності та захисту від змін клімату.
Під час конференції паралельно працювали три секції «Демонстраційні проекти сталого розвитку міст: загальні правила реалізації», «Фінансування діяльності у сфері клімату муніципалітетів», «Успішна реалізація планів місцевого економічного розвитку».
«Угода Мерів» налічує понад 350 підписантів, що добровільно взяли на себе обов’язки щодо реалізації цілей ЄС в області клімату та енергії. «Мери за Економічне Зростання» охоплюють більше 250 місцевих органів влади у країнах Східного партнерства. У рамках цих ініціатив ЄС підтримує 48 пілотних проектів на загальну суму 32 млн.євро для виконання підписантами взятих на себе обов’язків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано