21 листопада День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2018 12:43
Кількість переглядів: 1086

Фото без опису

Сьогодні, 21 листопада 2018 року, у міському сквері імені Героїв Небесної Сотні відбулось громадське віче з нагоди Дня Гідності та Свободи, поминальна панахида за полеглими Героями Небесної Сотні та Новітніми Героями, які віддали своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави.

До заходу долучились Кам’янка-Бузький міський голова Олег Омелян, голова Кам’янка–Бузької районної ради Тарас Келеберда, перший заступник голови Кам’янка-Бузької районної державної адміністрації Андрій  Вашківський, працівники державних та комунальних установ міста,  духовенство та громадськість.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх героїв, які віддали своє життя за цілісність та недоторканість України. Настоятелі храмів міста о.Володимир Касіян, о.Володимир Котоус та о.Василь Мороз відслужили екуменічну панахиду.

З нагоди свята Дня Гідності та Свободи до громадськості звернувся голова Кам’янка–Бузької районної ради Тарас Келеберда.

Наприкінці заходу присутні виконали Гімн України та поклали запалені лампадки до тематичного банера Героям Небесної Сотні та Новітнім Героям.

Нагадаємо, що 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

21 листопада – це надзвичайно пам’ятна дата для України та українців, адже  саме цей день став початком двох революцій, котрі відбулись в Україні: Помаранчевої революція (2004р.) та Революції гідності (2013р.).

Сотні українців, які  вийшовши на площі у своїх містах доказали усім, що їм небайдужа доля своєї країни, вони готові об’єднати свої зусилля, аби їх держава стала справді незалежною та заможною.

Події, які відбувались у 2013-2014 роках на Майдані Незалежності у Києві та котрі продовжують відбуватись на сході нашої держави дотепер стали доленосними для України та самих українців. Вони змінили нашу країну, змінили нас людей. Ми об’єднались, навчилися брати на себе бодай маленьку, але відповідальність, навчилися бути небайдужими, неегоїстичними. Продемонстрували  свою гідність та своє прагнення до свободи.

На превеликий жаль наше прагнення жити у вільній, демократичній і суверенній державіне пройшло без втрат та пролитої на землю крові.

Сьогодні кожен українець повинен згадати Героїв Небесної Сотні, учасників АТО та ООС, усіх загиблих патріотів, які не вагаючись постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, склонивши свої голови подякувати їм за те, що вони боронили нашу державу від загарбника. Вічна слава та пам’ять Героям, що полягли за свободу та незалежність рідної землі. Герої не вмирають!!!!!

Слава Україні!!! Героям слава!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано