До уваги роботодавців та застрахованих осіб!

Дата: 30.10.2018 14:52
Кількість переглядів: 577

Питання легалізації заробітної плати та детінізації ринку праці в області є одним із пріоритетних завдань. Адже лише оформлена відповідно до законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж,і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії.

Нагадуємо, що з 1 січня 2018 право на призначення пенсії за віком мають особи за наявності страхового стажу не менше 25 років (кожного наступного року кількість необхідних років страхового стажу буде збільшуватися на 1 рік та з 1 січня 2028 року становитиме 35 років).

Тому питання щодо накопичення в Реєстрі застрахованих осіб інформації про стаж, заробітну плату та сплачені внески є дуже актуальним.

Проте, мають місце випадки, коли страхувальники допускають помилки при формуванні звітності про застрахованих осіб. Наслідком допущених помилок в звітності ЄСВ є відсутність відомостей у реєстрі застрахованих осіб або недостовірні дані, які прямим чином впливають на правильність обчислення страхового стажу, розрахунок розміру пенсій, допомоги по тимчасовій непрацездатності та інших соціальних виплат.

Тож обов’язково перевіряйте правильність відомостей про застрахованих осіб, зазначених в звітності ЄСВ, а у разі виявлення помилок -  виправляйте їх!

 

Зазначаємо, що застраховані особи можуть ознайомитись з даними, що містяться в Реєстрі застрахованих осіб,в органах Пенсійного фонду України при пред’явленні паспорта та довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або зареєструвавшись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.Зручно також скористатись послугою СМС-інформування.

Для цього необхідно здійснити он-лайн реєстрацію за електронно-цифровим підписом на порталі Пенсійного фонду (http://portal.pfu.gov.ua) або особисто звернутися до органу ПФУ та подати заяву для реєстрації на Веб-порталі електронних послуг чи на отримання інформаційного
СМС-повідомлення.

 

Одночасно повідомляємо, що на Веб-порталі електронних послуг додано нові он-лайн сервіси і для страхувальників. Зокрема, наявна інформація щодо поданих звітів та стану розрахунків із ПФУ. Також надано можливість формувати в електронному вигляді (за наявності електронно-цифрового підпису (ЕЦП)) довідки про страховий стаж своїх працівників.

Щоб отримати довідку через Веб-портал слід авторизуватися за ЕЦП, в закладці «Запити на отримання електронних документів» обрати тип звернення («Дані про трудовий та страховий стаж» або «Довідка ОК-7»), заповнити новий запит на отримання документів даними свого працівника, підписати звернення ЕЦП страхувальника та відправити до ПФУ.

Для отримання Довідки перейти до розділу «Звернення» та вибрати останнє виконане завдання.

 

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано