Кам’янка-Бузька ДПІ інформує!

Дата: 04.06.2024 09:48
Кількість переглядів: 35

Фото без описуЯкісні адміністративні послуги – у ЦОПі Кам’янка-Бузькій ДПІ

    Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області регулярно надають адміністративні послуги для платників податків.

Зокрема, громадяни звертаються щодо повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань, подання податкової декларації, в тому числі для отримання податкової знижки, отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів та ін.

Податківці також ознайомлюють відвідувачів центру обслуговування із функціональними можливостями електронних сервісів ДПС, зокрема таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний додаток “Моя податкова”, які є доволі зручними та легкими в користуванні.  

У Кам’янка-Бузькій ДПІ - «гаряча лінія»

   Начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області                    Тарас Печора провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань нюансів податкового законодавства.

У ході спілкування дозвонювачі були повідомлені, що з 1 січня 2024 року введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мін’юсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

Тарас Печора наголосив, що деклараційна кампанія для тих, хто зобов’язаний задекларувати свої доходи, саме добігає кінця, а ті громадяни, хто має намір отримати податкову знижку, можуть подавати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня включно.

Були й запитання щодо використання електронних сервісів ДПС України, порядку нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, легалізації найманої праці та заробітної плати.

Чимало запитань стосувалося нарахування земельного податку та податку на нерухоме майно, в тому числі надання пільг окремим категоріям громадян.

Незадекларована праця не підтримує ЗСУ!

       Заступниця начальника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксана Солонинка наголосила, що на початок 2022 року близько 3 млн працівників працювали без оформлення трудових відносин. За умови виплати заробітної плати хоча б на рівні мінімальної – це майже 100 мільярдів гривень податків та зборів на рік, які можуть бути направлені на захист нашої держави.

Пам’ятайте! Україна бореться з окупантами не лише зброєю, а й своєю працею, яка має бути задекларованою!

Той, хто уникає сплати податків, – не підтримує наших захисників!

Триває щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році

       Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області консультують платників податків щодо особливостей декларування доходів громадян у цьому році. Так, платникам наголошують, що декларуванню підлягають доходи, отримані від осіб, що не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи. До таких доходів належать доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини або договору дарування за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, від надання репетиторських послуг, надання послуг з обробітку землі та ряд інших.

Інспектори зазначають, що граничні строки подання декларації – до 1 травня 2024 року – у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.. Слід пам’ятати, що податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, необхідно сплатити не пізніше 31 липня 2024 року.

Для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного заповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Крім того для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано