В Кам'янці-Бузькій реалізовують проєкт «Домівка» для людей з постраждалих територій.

Дата: 31.03.2023 14:21
Кількість переглядів: 224

Фото без опису29 березня, в середу, представники «Української освітньої платформи», спільно з керівництвом громади, відкрили та освятили прихисток для проживання переселенців, який розміщуватиметься у приміщенні колишньої інфекційної лікарні. Заселення відбуватиметься після остаточного вирішення усіх юридичних аспектів функціонування прихистку.

Проєкт реалізовано БО «Українська освітня платформа» спільно з Мережею правового розвитку та ГО "Центр економічно-правового розвитку" - ЦЕПР, за посередництва депутата Кам'янка-Бузької міської ради Андрія Корбецького та сприяння Кам'янка-Бузької міської ради.

В приміщенні замінили вікна, покриття підлоги, встановили опалення, помалювали стіни. Омеблювали житлові приміщення. Повністю обладнали кухню і ванну.

На першому поверсі «Домівки» зможуть розміститись 16 осіб. Пріоритет надаватиметься жінкам з дітьми, які зможуть проживати у прихистку до 6 місяців.
За цей час, вони повинні знайти роботу і альтернативне житло. Але якщо за вказаний час не встигнуть, то виселяти з прихистку їх ніхто не буде.

Благодійна організація також розглядає можливість відремонтувати і другий поверх будівлі та шукає грантодавців, які зможуть з цим допомогти.

Така Домівка вже шоста, яку облаштували Українська освітня платформа спільно з локальними ініціативами. Подібні прихистки успішно функціонують в Івано-Франківській, Тернопільській та Закарпатській областях.

 


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано