Не пали

Дата: 20.07.2020 16:40
Кількість переглядів: 681

Гарна погода так і кличе нас на відпочинок до лісу. А як в лісі без вогнища та задимленого барбек'ю? Але при жаркій погоді ліс стає настільки сухим, що будь-яке необережне поводження з вогнем викликає пожежу. В 90-97 випадках з 100 винуватцями виникнення лиха є люди, що не проявляють належної обережності при користуванні вогнем у місцях відпочинку. Частка пожеж від блискавок становить не більше 2% від загальної кількості. Це означає, що відпочиваючи, треба буде обережним та з повагою відноситись до стихії.
Перебуваючи в лісах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском.
Втім, не лише лісові пожежі нищать екологію. Спалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ , приносить непоправну шкоду навколишньому середовищу, зростає ймовірність пожеж у житлових та дачних будинках. Адже для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого маленького недопалку чи сірника. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.
Бережіть себе і природу навколо! Планета - наш великий спільний дім!Світлина від Кам'янка-Бузька міська рада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано