Кілька порад, як жити в нових реаліях!

Дата: 22.03.2020 12:34
Кількість переглядів: 529

Фото без описуЗдається, життя змінилось і ми ніби дивимось якийсь черговий голлівудський фільм-катастрофу?) Практично повна самоізоляція, скасовані поїздки та зустрічі, кардинально змінені чи невиконані плани, а ще постійне відчуття тривоги — нажаль, зараз такі реалії життя у світі, яким поширюється SARS-CoV-2.

Проте не слід впадати у відчай! Найперше, перестати панікувати. Це зовсім не означає, що не потрібно цікавитися тим, що відбувається в країні та світі. Просто направте свою енергію на те, що дійсно вам під силу і дійте.

Якщо ви залишилися вдома і працюєте тепер он-лайн це означає, що ви не витрачаєте час на дорогу, а значить можете нарешті виспатися. У вас з’явилася реальна можливість не бігати галопом по квартирі збираючи всю родину, кого в дитячий садок, кого до школи. А у своє задоволення приготувати смачний сніданок, випити у тиші філіжанку смачної ароматної кави чи чаю.

Звичайно, ви хочете бути в курсі останніх новин і нічого не пропустити. Але якщо читати всю інформацію тих, хто хоче схопити хайп на коронавірусі, можна пережити неабиякий стрес. Довіряйте лише перевіреним джерелам. Робіть перерви від перегляду або читання новин. Часом перебування на пульсі постійних оновлень щодо пандемії рівнозначне смутку та відчуттю безсилля.

Відчувати тривогу — нормально! Це одна з наших внутрішніх систем попередження, яка сигналізує про небезпеку чи інші загрози, мобілізує усі фізичні та психічні ресурси і готує наш організм до відбиття чи виходу з небезпечної ситуації. Тому не менш важливо нині попіклуватися і про власний психологічний комфорт, аби зменшити відчуття тривоги.

Необхідно відокремити те, що знаходиться під вашим контролем, і те, на що ви вплинути не можете. Зосередьтеся на тому, що ви точно можете зробити. Помийте руки! Нагадайте іншим мити їх. Складіть план дій на випадок надзвичайної ситуації, щоб трохи розвантажити мозок від постійної напруги. Випишіть номери телефонів сімейного лікаря, найближчого пункту невідкладної медичної допомоги та гарячої лінії для отримання інформації про коронавірус чи допомогу при підозрі. Робіть те, що допомагає почуватися вам у безпеці.

Намагайтеся чітко організувати свій день (особливо якщо працюєте дистанційно або перебуваєте у відпустці) так, аби він не надто відрізнявся від вашого звичного розпорядку. Якщо у вас звільнилося кілька вільних годин — готуйте нові страви, вчіть іноземні мови, малюйте і читайте, скористайтеся дистанційними можливостями, що надають провідні університети, музеї, оперні театри. Зайнятість різноманітними справами дозволить менше відволікатися на тривожні думки та дозволить підтримувати відчуття спокою та контролю.

Під час карантину не варто приймати гостей чи відправляти дітей до бабусь та дідусів. В цей час, краще всім залишитися вдома. Варто пояснити дітям, що відбувається, бо дивно спостерігати картину, коли діти на карантині гуляють і розважаються на вулиці з однолітками. Кожен, хто старше 60 років та має хронічні захворювання такі, як діабет, астма чи серцево-судинні хвороби повинні залишатися вдома під час карантину і не виходити по можливості, навіть в магазин.

Дізнайтеся чи мешкають поблизу вас, люди літнього віку або мами з малюками, які потребують допомоги. Можливо цим людям потрібні продукти чи засоби першої необхідності. Коли ми підтримуємо інших у нас з’являється стимул і так буде легше пережити цей карантин.

??Пам’ятайте, що під час карантину життя не зупиняється, а турбота про себе і пильне ставлення до власних потреб допоможе легше пережити цей період. Не забувайте, що Covid-19 – це вірус і він боїться води з милом. Тому навчіться мити руки часто і правильно. Намагайтеся не чіпати обличчя та очі. За перших ознак застуди, зателефонуйте сімейному лікарю. Усім хронічного здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано